Gostilna na gradu

aktualno

  • TEDEN RESTAVRACIJ od 22. do 30. marca 2014

    22. marec 2014

     

     

    V čem je skrivnost slastnega govejega tatarja, ki se raztopi v ustih,

    in vedno svežega piranskega brancina, ki prinese vonj po morju?

    Mi odgovor dobimo pri našem mesarju in ribiču – Kmetijski zadrugi Krka

    ter ribogojnici Fonda iz Piranskega zaliva.

     

     

    Letos teden restavracij 2014 spomladi in jeseni!

     

    Jedilnika,

    gostilne na gradu,

    trije hodi,

    samo 14 evrov

     

    Jedilnik 1

    Goveji tatar, kandirana rdeča čebulica, krema kisle smetane

     

    File piranskega brancina Fonda, krema brokolija, hrustljava cvetača in čips topinamburja

     

    Kobariški štrukelj in sladoled pečenih jabolk

     

    ali

     

    Jedilnik 2

    Ravioli polnjeni s poštokljo kraškega regrata, krema Tolminca

     

    File piranskega brancina Fonda, krema brokolija, hrustljava cvetača in čips topinamburja

     

    Carski praženec, topla jajčna krema, doma narejena marmelada

     

    Rezervacije sprejemamo  na: 08 205 19 30 ali 031 301 777

     

    Vabljeni!

  • Organsko in divje, naravno, pa tudi iz pravične trgovine

    14. marec 2014

     

    Tak je svet Sasuja Laukkonena, vodilnega finskega kuharskega mojstra.

    Ta nadarjeni 39-letni kuhar je lastnik restavracije "Restauant & sommelier" v Helsinkih.

    Tu živi in pooseblja svojo izvirno idejo, po kateri naj kuhar sestavine,

    ki jih uporablja, sam tudi pridela.

    To je ključni element njegove filozofije,

    zanj precej pomembnejše kot njegovo delo v Michelinovih restavracijah

     ali njegova vloga v nordijskem kulinaričnem krogu.


    Potem, ko je bila Ana Roš v preteklem letu kuharska gostja v njegovi restavraciji, se je odločila v Ljubljano pripeljati tega mojstra, ki odraža njena lastna kulinarična prepričanja in strasti. Pridružil se jima bo prav tako strasten Bine Volčič, ki je v Sasuvi restavraciji ustvarjal pred nedavnim.

     

    Če želite biti del tega izziva spretnosti kuharskih mojstrov, vas vabimo, da si rezervirate mesto za večerjo, ki bo 14.  marca 2014 ob 20.00 uri v gostilni Na gradu.

     

    Jedilnik

     

    Regrat in hobotnica (Bine)

     

    Jezik in dagnje v dimu (Ana)


    Koleraba, pistacija in tolminski sir (Sasu)


    Skuša, paradižnik in peteršilj (Ana)


    Rženi žlikrofi, konoplja in čemaž (Bine)


    Rižot z gomoljčnicami (Sasu)


    Vrat divje svinje in kostanj (Sasu)


    Radič in popcorn (Ana)


    Sladek topinambur (Sasu)

    Cena jedilnika z 8 hodi in vini: 90,00€ z ddv


    V slogu ideje v kuhinji se bodo s pripravljenimi jedmi družila vina s podobno filozofijo ekološke pridelave. Okušali boste naravna primorska vina francoskih in italijanskih družinskih vinogradnikov.

     

    Rezervacije sprejemamo na: 08 205 19 30 ali 031 301 777

    leon@nagradu.si

     

    Vabljeni!


     

     

     

     

  • Božanje ob 8. marcu

    8. marec 2014

     Drage dame,

    kolikokrat na dan vas kdo poboža? 

    Prepustite se dnevu žena v gostilni na gradu in božanju, ki ga ta prinaša - naj vas že zjutraj po obrazu pobožajo prvi sončni žarki, čez dan božajo pogledi mimoidočih in besede sogovornikov, ker zvečer bodo pri nas pesmi božale vaše srce .

    Tudi brbončice bomo božali z izbrano hrano.

    Naj bo torej dan žena tudi dan božanja.

     

    Jedilnik 8. marec

    Grajska dilca

    Jelenov tatar, rezine piranskega brancina,

    terina iz telečjih jetrc z marmelado

     

    Doma narejeni ravioli s poštokljo kraškega regrata,

    spenjen tolminski sir in čips topinamburja

     

    Mariniran telečji hrbet pečen na živem ognju, korenčkov kipnik,

    radič v konfitu, omaka suhih sliv in žajblja

     

    Čokolada, jagode  in pehtran
    Cena jedilnika: 30,30€ z ddv

     

    Se vidimo v soboto, 8. marca 2014, ob 19. uri.


    Informacije in rezervacije:

    T: 08 205 19 30 ali 031 301 777