Gostilna na gradu

aktualno

  • valentinov meni

    9. februar 2015

    večerja ob 1930 uri

     

    grajski grižljaji:

     

    tolminska skuta in kandiran paradižnik

    na roko rezan brancinov tatar in kaplja majoneze

    jelenov tatar in kandirana rdeča paprika

     

    ----------------------   –   ---------------------

     

    ravioli polnjeni z bučo, povaljani v žajbljevem maslu, s kremo Tolminca in mak

     

    ----------------------   –   ---------------------

     

    goveji file po kraško (goveji file, tanka rezina pravega Kraškega pršuta, teranova omaka, zimski radič s hrenom in buča iz pečice)

    ALI

    kalamari iz ponve z vršički cikorije, krema inčunov in črne olive

     

    ----------------------   –   ---------------------

     

    slivov sladoled, limonina krema in pena temne čokolade

     

     

     

    cena jedilnika: 38,00 eur ddv

  • Prešerne volje

    6. februar 2015

     

     

    Spoštovani gostje,

     

    gostilna bo v nedeljo 8. februarja zvečer ODPRTA!

     

    Prešerne volje! :-)

  • Organsko in divje, naravno, pa tudi iz pravične trgovine

    14. marec 2014

     

    Tak je svet Sasuja Laukkonena, vodilnega finskega kuharskega mojstra.

    Ta nadarjeni 39-letni kuhar je lastnik restavracije "Restauant & sommelier" v Helsinkih.

    Tu živi in pooseblja svojo izvirno idejo, po kateri naj kuhar sestavine,

    ki jih uporablja, sam tudi pridela.

    To je ključni element njegove filozofije,

    zanj precej pomembnejše kot njegovo delo v Michelinovih restavracijah

     ali njegova vloga v nordijskem kulinaričnem krogu.


    Potem, ko je bila Ana Roš v preteklem letu kuharska gostja v njegovi restavraciji, se je odločila v Ljubljano pripeljati tega mojstra, ki odraža njena lastna kulinarična prepričanja in strasti. Pridružil se jima bo prav tako strasten Bine Volčič, ki je v Sasuvi restavraciji ustvarjal pred nedavnim.

     

    Če želite biti del tega izziva spretnosti kuharskih mojstrov, vas vabimo, da si rezervirate mesto za večerjo, ki bo 14.  marca 2014 ob 20.00 uri v gostilni Na gradu.

     

    Jedilnik

     

    Regrat in hobotnica (Bine)

     

    Jezik in dagnje v dimu (Ana)


    Koleraba, pistacija in tolminski sir (Sasu)


    Skuša, paradižnik in peteršilj (Ana)


    Rženi žlikrofi, konoplja in čemaž (Bine)


    Rižot z gomoljčnicami (Sasu)


    Vrat divje svinje in kostanj (Sasu)


    Radič in popcorn (Ana)


    Sladek topinambur (Sasu)

    Cena jedilnika z 8 hodi in vini: 90,00€ z ddv


    V slogu ideje v kuhinji se bodo s pripravljenimi jedmi družila vina s podobno filozofijo ekološke pridelave. Okušali boste naravna primorska vina francoskih in italijanskih družinskih vinogradnikov.

     

    Rezervacije sprejemamo na: 08 205 19 30 ali 031 301 777

    leon@nagradu.si

     

    Vabljeni!