Gostilna na gradu

jedilnik za sladokusce in degustacija

JEDILNIK ZA SLADOKUSCE

 

grajska dilca

(kranjska klobasa, zabeljen rostbif, skuta z istrskim paradižnikom, marinirana postrv v soli, sladkorju in lovorju)

*******

teranov toč (polenta, pršut, sir, teran, ikre postrvi)

 *******

file piranskega brancina fonda s kremo brokolija, brokoli in cvetača cvetki in maslen krompir

ali

"grajski pohanec" - tanki kos svinjske ribice nadevan z naribanm sirom in špinačo ter ocvrt v mandljih, pire krompir

*******

ljubljanski jabolčni zavitek

*******

cena jedilnika na osebo = 30,30 eur z ddv-jem

 

 

DEGUSTACIJSKI MENI

 

marinirani škampi, solni cvet, emulzija olčnega olja s pomarančo in limono, krema inčunov

*******

pašta polnjena za bučo, povaljana v žajbljevem maslu, dimljena skuta in mak

*******

hrustljava račka z zeljnim štrukljem, kostanj in pesa

*******

zeleni napitek za ljubljano, zeleno prestolnico evrope 2016

*******

jelenov hrbet, pire pastinaka, korenčkov kipnik, omaka jabolk in timijana

ali

hrustljava kroglica bakalarja, radič, kandirana rdeča paprika in hren

*******

kobariški štrukelj in sladoled pečenih jabolk

*******

cena menija na osebo = 42,20 eur z ddv-jem