Gostilna na gradu

12. januar - 12. marec 2015

jedilnik za sladokusce! in degustacijski meni!

JEDILNIK ZA SLADOKUSCE

*******

grajska dilca

(kranjska klobasa, rostbif, jelenov tatar z hrenom, skuta z Istrskim paradižnikomi)

*******

idrijski žlikrofi z bakalco

in

ješprenj z luštrekom in kozjim sirom, jurčki in krompirjeva krema

 *******

pečeno belokranjsko jagnje s pirejem zelene, korenčkov kipnik in omaka timijan

grajski pohanec - tanki kos svinjske ribice nadevan z naribanim sirom in špinačo ter ocvrt v mandljih, krompir iz ponve, hrustljave zelenjave

*******

Kobariški štrukelj

*******

cena jedilnika na osebo = 30,30 eur z ddv-jem

 

 

DEGUSTACIJSKI MENI

*******

marinirani škampi, solni cvet, emulzija olčnega olja, pomaranče in limone, krema inčunov

*******

na roke rezan jelenov tatar s hrenom, kandirana rdeča paprika in oljčna majoneza

*******

ravioli z regratom, orehi in planinskim sirom, povaljani v Kraški panceti

*******

hrustljava hobotnica z mladim grahom, jagodami in baziliko

ali

jelenov hrbet z rezino telečjih jetrc, pečen radič in pastinak

*******

Slovenski sir

*******

tortica: jagoda - čokolada - bezeg

*******

cena menija na osebo = 42,20 eur z ddv-jem